500 dana kucanja Riječkog srca

15. siječnja 2018. 
Vrijedi li o humanim djelima pričati ili ih treba zadržati za sebe? 
No, što ako naše humano zalaganje potakne mnoge od Vas da učine promjenu u svome kutku Svemira? Što biste pomislili ako bismo vam rekli da svijet ne možemo mijenjati, ali da možemo utjecati na okruženje u kojem živimo? Mislite li da, pomažući drugima, pomažete i sebi? 
Humanitarna udruga Riječko srce nastoji aktivno participirati u društvenim promjenama. Mi smo svjesni da ne možemo pomoći svima, ali znamo da svatko može pomoći nekome. Vjerujemo da svojim zalaganjem činimo promjene – vidljive, ali i one nevidljive – koje su se dogodile u našim srcima.
U 500 dana krug humanosti Rijekom se proširio poput dobrog virusa stoga je ipak važno da se o lijepim djelima počne aktivno progovarati. Zajedno smo uspjeli izgraditi i opremiti igraonicu i čekaonicu Odjela za hematologiju i onkologiju Dječje bolnice Kantrida, Hospiciju smo pribavili uređaj za dezinfekciju prostora, Socijalnoj samoposluzi u Vukovaru pribavili smo 7,5 tone hrane, za Prihvatilište Ruže sv. Franje prikupili smo deke, odjeću i obuću, a za Dom sv. Ane pribavili smo higijenske potrepštine i igračke.
Mnogo je još akcija bilo u kojima smo izdvojili prije svega – svoje vrijeme – najveći dar koji možemo, u užurbanom svijetu u kojem živimo, izdvojiti. Građanima smo obećali da ćemo se i dalje truditi učiniti ovo društvo humanijim i boljim mjestom.
Volontiranjem i vlastitim zalaganjem za boljitak zajednice, nismo isključivo mijenjali tuđe živote, već i svoje. Volontiranje se ne plaća, ne zato jer je bezvrijedno, već zato jer je neprocjenjive vrijednosti. To zna svaki, pa i onaj najmlađi, član Riječkog srca. Mnogo je puta u Rijeka u ovih 500 dana disala unisono, a uskoro ćemo iznova zajedno ispisati mnoge lijepe priče. Budite i dalje dio našeg, baš kao što smo se i mi trudili u ovih 500 dana biti dio vašeg – SRCA.