Izborna skupština Humanitarne udruge Riječko srce

29. srpnja 2020. je održana Izborna skupština Humanitarne udruge Riječko srce u Gradskoj vijećnici grada Rijeke. Osim članova Nadzornog i Upravnog odbora, Dalibor Horvat izabran je za predsjednika, Alison Pelan Škulić za potpredsjednicu, a Barbara Maras za tajnicu.

Naša je Udruga tijekom godina postala simbolom humanosti i aktivne participacije lokalne zajednice. Predsjednik Dalibor Horvat osvrnuo se na prethodne humanitarne akcije pri kojima se prikupilo više od 600.000,00 kuna za poboljšavanje uvjeta socijalno osjetljivih skupina grada Rijeke. Kroz suradnju s brojnim pokroviteljima i donatorima, a u partnerstvu s Kanalom Ri, izgradili smo čekaonicu i igraonicu Odjela za onkologiju i hematologiju Dječje bolnice Kantrida, senzornu sobu za Odjel slijepih i slabovidnih učenika O. Š. Pećine te za djecu s Down sindromom Udruge Rijeka 21. Vjerujući da društvo počiva na mladim generacijama koje će biti sposobne detektirati određeni društveni problem i pronaći način za njegovo rješavanje, surađujemo s brojnim odgojno-obrazovnim ustanovama. Kroz volontiranje u humanitarnim akcijama, mlade generacije uče o važnosti građanske particip>cije i socijalnoj osjetljivosti za marginalizirane skupine društva. Nadamo se da će upravo oni u budućnosti biti poligon za pozitivne društvene promjene.

Zahvaljujemo svim volonterima, donatorima i partnerima koji su omogućili da reagiramo na recentne potrebe lokalne zajednice. Vaša podrška i povjerenje, koje nam sustavno poklanjate, obvezuje nas da i dalje djelujemo u smjeru stvaranja humanijeg društva.

Humanitarna udruga Riječko srce želi vam ugodno i toplo ljeto, u nadi da ćete i dalje biti s nama u narednim humanim izazovima.