Aktivno participiranje u društvenim promjenama je naša misija

Ponekad je potrebna samo jedna pahulja da pokrene lavinu, ali Riječko srce imalo je doista mnogo pahuljica koje su se srčano kotrljale i napravile pravu lavinu dobrih djela! O humanim djelima vrijedi pričati, posebno ako naše zalaganje potakne mnoge od Vas da učine promjenu u svojem vlastitom kutku Svemira. Svijet ne možemo mijenjati, ali možemo utjecati na okruženje u kojem živimo, a pomažući našim sugrađanima, pomagali smo najviše sebi.

Naša priča

Humanitarnu udrugu Riječko srce pokrenuli smo iz doma Dalibora Horvata, našeg današnjeg predsjednika. Nakon višegodišnjeg rada i niza uspješno provedenih humanitarnih akcija, odlučio je sa svojim prijateljima pokrenuti Humanitarnu udrugu Riječko srce koja bi skrbila za djecu, bolesne i nemoćne osobe, socijalno ugrožene obitelji te sve one kojima je pomoć potrebna.

Pri samom osnivanju Udruge, imali smo više od stotinu članova, podršku većine medija, Grada Rijeke i Primorsko-goranske županije, ali i mnogo naših sugrađana koji su nam od samog početka poklonili povjerenje. Svakim mjesecom broj naših članova raste, a posebno smo ponosni što odgajamo mlade ljude koji su spremni aktivno participirati u društvenim promjenama.

Volonterizam, aktivno sudjelovanje i humano djelovanje, lajtmotivi su naših članova koji svojim zalaganjem mijenjaju sliku društva, čineći ga boljim. Oni su ujedno jezgra Udruge, no volimo reći kako su doista svi, koji su sudjelovali na bilo koji način u našim akcijama, također dio Riječkog srca. U svega godinu dana, ujedinili smo čitavu Rijeku te pokazali kako mala skupina ljudi doista može napraviti ogroman utjecaj na zajednicu u kojoj djeluje. Naš je moto stoga: “Svi ne mogu učiniti sve, no svatko može učiniti nešto”.

Pridružite nam se

Postanite i Vi dio velikog riječkog srca!

Online pristupnica

To smo mi

Činimo sve što možemo sa svime što imamo i znamo.