Humanitarna udruga Riječko srce će s osobnim podacima donatora postupati sukladno Zakonu o zaštiti osobnih podataka te uz primjenu Uredbe 2016/679 Europskog parlamenta i vijeća o zaštiti pojedinaca u vezi s obradom podataka i o slobodnom kretanju podataka uz primjenu odgovarajućih tehničkih i sigurnosnih mjera zaštite osobnih podataka od neovlaštenog pristupa, zlouporabe, otkrivanja, gubitka ili uništenja.

Humanitarna udruga Riječko srce štiti privatnost svojih podupiratelja (primatelja informativnih pisama, posjetitelja web stranica, primatelja newslettera), čuva povjerljivost osobnih podataka te omogućavaju pristup i priopćavanje osobnih podataka samo onim osobama kojima su isti potrebni radi provedbe njihovih poslovnih aktivnosti, u slučajevima koji su izričito propisani zakonom.

Podaci donatora se obrađuju i koriste u skladu s važećim propisima o zaštiti podataka samo u svrhu naše komunikacije s donatorima te uređenja, obrade i istraživanje u okviru baze podataka Humanitarna udruga Riječko srce.

Kako bi se distribuiralo informativno pismo Humanitarna udruga Riječko srce, pismo u elektroničkom obliku, osobni podaci kao što su ime, prezime, adresa, telefonski broj te elektronička pošta su prikupljeni, obrađeni, korišteni i pohranjeni u bazi podataka Humanitarna udruga Riječko srce.

Prvom donacijom Humanitarna udruga Riječko srce na temelju poslanog pisma ili odobrenjem primanja newslettera Humanitarne udruge Riječko srce, osoba je suglasna s korištenjem osobnih podataka za potrebe komunikacije s Udrugom svim kanalima komunikacije Udruge.

U okviru newslettera pratimo koje linkove donator klikne, a ta nam informacija pomaže da prilagodimo buduće newslettere prema sadržaju koji najbolje odgovaraju interesima donatora.

Na zahtjev donatora možemo pismeno priopćiti u skladu s važećim pravom jesu li i koji njegovi/njezini osobni podaci kod nas pospremljeni.

Voditelj zbirke osobnih podataka donatora Udruge je sama Udruga Humanitarna udruga Riječko srce na adresi Blažićevo 22 d, Rijeka.

Napominjemo da donator možete u svako doba, u potpunosti ili djelomice, bez naknade i objašnjenja zatražiti prestanak aktivnosti komunikacije Humanitarne udruge Riječko srce prema njemu te prestanak obrade osobnih podataka. Zahtjev se može se podnijeti pismeno e-poštom na adresu: udrugarijeckosrce@gmail.com ili poštom na adresu Udruge – Humanitarna udruga Riječko srce, Blažićevo 22, 51000 Rijeka, Hrvatska.