primopredaja-hospicij-riječko-srce

Primopredaja donacije Riječkom hospiciju

24. listopada 2017. 
Uređaj za dezinfekciju prostora, Glosair400, vrijedan 80.626 kuna kupljen sredstvima prikupljenim tijekom humanitarne akcije “Riječko srce za Riječki Hospicij” predan je danas riječkom hospiciju “Marije k. Kozulić”. 
Riječ je o uređaj za dezinfekciju prostora koji je Hospiciju bio nužno potreban jer se njime sprječava širenje bakterija i zaraza, što je od posebne važnosti za bolesnike smještene u Hospiciju. Ovakav uređaj bio je potreban kako bi pacijenti imali optimalnu skrb, ali i kako bi se djelatnicima Hospicija omogućili sigurniji uvjeti za rad. Hospicij Marija K. Kozulić jedina ustanova tog tipa u Hrvatskoj, a pruža palijativnu zdravstvenu skrb za one čija bolest više ne reagira na postupke liječenja.
Dezinfikator prostora, Glosair400, na tržištu vrijedi oko 110.000 kuna, ali je ovaj isporučeni dobiven s popustom, vrijedan 80.626 kuna.
Veliku humanitarnu akciju s ciljem prikupljanja potrebnih novčanih sredstava za kupnju uređaja za riječki hospicij pokrenula je Humanitarna udruga „Riječko srce” sa svojim je partnerima i prijateljima. Uz akciju na Korzu, organiziran je i humanitarni koncert u HNK „Ivana pl. Zajca”. Među onima koji su zdušno pomagali prikupljanju sredstava bio je i vlč. Ivan Milardović iz Jelenja.
Primopredaji uređaja nazočili su i predstavnici udruge „Daj 5“ iz Vodica koji su se priključili prikupivši 13.650 kuna. Svaka čast!

Objave medija

Kanal Ri – objavljeno 25. listopada 2016. godine

Loading Images