“Sve za našu djecu 2019”

01. ožujak 2019. 
Od danas je otvoren humanitarni telefon akcije Sve za našu djecu. Pozivom na broj 060 9009 građani mogu donirati pet kuna + pdv za Udrugu za sindrom Down Rijeka 21. Cilj je prikupiti 154 tisuće kuna za opremanje senzorne sobe za terapiju osoba s Down sindromom.

Broj 060 9009 otvoren je za pozive već od ponoći i tako će biti do kraja svibnja kako bi se u ovogodišnjoj akciji Sve za našu djecu prikupilo što više novca za pomoć Udruzi za sindrom Down Rijeka 21. U ovogodišnjoj akciji Udruge Riječko srce i Kanala Ri cilj je opreminiti senzornu sobu.

Udruga Riječko srce je uz brojne volontere pripremila i promotivne materijale – majice, torbe, šalice – koji će se prodavati na šandovima na riječkom Korzu, a već su poznati i gotovo svi izvođači za oba humanitarna koncerta, najavio je predsjednik Udruge Riječko srce Dalibor Horvat. Novinar Kanala Ri Larry Ambrozich podsjetio je kako su tri dosadašnje akcije bile namijenjene Udruzi Dira, Dječjoj onkologiji i hematologiji Klinike za pedijatriju na Kantridi te Odjelu za slijepe i slabovidne učenike OŠ Pećine, a donacijama građana prikupljeno je ukupno 400 tisuća kuna.

Ovogodišnji je cilj prikupiti najmanje 154 tisuće kuna, koliko prema predračunu iznosi opremanje senzorne sobe za terapiju osoba s Down sindromom. Trenutno terapije koristi 60 članova udruge, rekla je tajnica udruge Rijeka 21 Ana Buneta. Istaknula je kako će senzorna soba koristiti za poticanje svih osjetila – vida, sluha i dodira. Bit će tu senzorna staza različitih tekstura za stumulaciju stopala i dlanova, valjci za provlačenje, zvukovi i slike, za ono što je pojedinom djetetu potrebno i s čime ima poteškoća, rekla je Buneta.

U sklopu akcije Sve za našu djecu ove će godine biti organizirana dva koncerta, u HKD-u 19. ožujka i na otvorenom 16. svibnja. “Dva dana uoči Međunarodnog dana osoba s Down sindromom u HKD-u će nastupiti zvijezde našeg kraja i Ča-vala, a u svibnju pripremamo koncert na Trgu Riječke rezolucije uz dvadesetak zvijezda hrvatske estrade i izravan televizijski prijenos”, najavio je Ambrozich.

Voditeljica oba koncerta će uz televizijske profesionalce biti i Izabela Hujić. Mlada članica Udruge za sindrom Down Rijeka 21 već ima iskustvo vođenja festivala, u kazalištu radi kao hostesa, u udruzi vodi radionice zumbe, pleše i skija. “I opet ću voditi koncerte, i u HKD-u i na Trgu”, najavila je Izabela te pozvala sugrađane da se pridruže akciji u publici koncerata i pozivom na broj 060 9009.

U akciji možete sudjelovat pozivom na broj 0609009* i donirati 5 kn + pdv po pozivu ili uplatom na službeni račun akcije “SVE ZA NAŠU DJECU” prikazan na logu akcije ili prema svojim mogućnostima (novčanom uplatom ili kupnjom promotivnog materijala).

* Cijena poziva 5,00 kn + PDV